GATAL-GATAL ?

Nak tanya ? normal ke alahan untuk org hamil mcm nie dekat LEHER ? Hmm... sebab kenapa ye ? makin menjadi jadi ??ase gatal yg amat?? teruk...tahu tak nak ilang kn macam mne ? atau apa2 pendapat ? ??

GATAL-GATAL ?
21 Balas

Saya pun ada rashes mcm tu kat leher... Tapi mandi pki cara tradition Daun mambu + kunyit hidup + garam batu kisar sekali... masa mandi pki bhn kisaran itu mcm kita pki sabun... Thank god... Gatal tu dh hilang...

5y ago

Sama sama

Sy pun jd macam ni sis..lagi teruk smpi penuh satu muka semua..masatu 6 weeks..xde ape boleh buat..sabar banyakkan doa dan minum air banyak2..InshaAllah sampai masa dia hilang..

5y ago

teruk gak tu...okee..terima kasih ye😘😍

Jgn garu sis.. nti lagi teruk.. pedih luka.. kne peluh lagi sakit nti.. try sapu krim.. gatal pun jgn garu ye.. just usap2 je.. keep wash ur hand tau.. 😉😉 ..

5y ago

sbb kerja tmpt aircon xkuat..kdg2 peluh...teruk ase xselesa mcm nk garu jem..geram je..hmmm..

Sama la haritu sy kena gatal mcm tu sampai blakang bahu dan badan ikut kesan bra sebab peluh masa mengandung.. Pergi kk minta ubat krim pelembab kulit gatal sapu2 dah elok.

5y ago

Sy pakai ubat sapu klinik 6 bekas dan campur ubat gatal beli farmasi juga.. Setiap lepas mndi sapu dan berkipas x pkai pkaian dlm pkai t cotton nk bagi x peluh

Pengalaman ank petama naik gatal2 bila garau makn gatal n bengkak g klink doc BG ubat.. Lps mkn ubat tu semakin brkurangan.. Pg klink la

Beli di farmasi. Krim Zaricort memg bagus sapu nipis2 je hilang gatal sehari sapu dua tiga kali nampak dh perubahan.

5y ago

X ada infik kt kandungan ye ubat sapu je lain lah ubat makan memg xboleh

try pkai nappy cream dear. cause kakak i pun cmni. Dia pakai nappy cream alhamdulilah kurang sikit

5y ago

yeke sis...oke3..terima kasih ye😘😍

Normal tu sis. Saya pun alahan gatal2 kt muka & badan. G hospital doktor bg crim sapu

Same la sis..sya kat kaki..smpai nurse ckp..kaki awk 2 kne gtal2..jgn garu tau😅😅

5y ago

hahaha..ykew ? biasa laa kn gatai2..mmg garu laa jawabnye...jenuh...sis ad pki apa2 x cream ?

Sy jd gatal2 mcm tu kt pergelangan kaki.. G klinik doc bg ubat sapu..

5y ago

wah..nice..terima kasih sis..😘😍