Hi 👋 semua

nak tanya normal ka sakit pinggang dan lemau setiap hari ? Sy baru hamil 5minggu dan bkerja di aeon . #ingintahu #firstbaby #1stimemom

Hi 👋 semuaGIF
10 Balas

Utk awal pregnancy, ada yg dh mula sakit pinggang. Tp badan lemau tu rata rata ramai yg rasa. Sbb badan ada perubahan hormon dan dalaman utk sediakan ruang bg baby membesar, jd guna lebih byk tenaga dan mmg rasa lemau penat dan mengantuk je. Kalau boleh kena banyakkan rehat awal trimester ni

3y ago

tqsm sis ❤️ insyaallah lepas ni rehat kat rumah saja

sy sarankan waktu cuti keje nnti sis bedrest ok, sy pernah alami sakit2 mcm sis dlm usia kndungan 6 -8mggu , sy wfh ,duduk menegak mmg sakit btul badan sy, tp alhamdulillah lps bedrest, sy bole sesuai kan diri ,minum air suam bt masa ni ya

lemau normal. Sbb puan kerja di aeon ,mungkin banyak berdiri dan ada buat kerja berat, itu sbb sakit pinggang. Kena jaga posture, banyakkan rehat, tidur kepit bantal di kaki jika mengiring. kalau menelentang , tinggikan kaki letak 2 bantal.

3y ago

ouh mcm tu , tq sis 😊 for info

masih bru memang mcm tu. kalau boleh elakkan terlalu penat. saya bekerja sebagai promoter kalau keje pon slalu banyakkan duduk. tak boleh terlalu penat sgt. nak pulak awal2 pregnant

3y ago

betul tu tapi tulaa kdg² lupa dok hamil bila rasa cramp baru stop rehat , tq sis ❤️

normal tu sis klw tk sedap badan. tp klw sakit pinggang tu tak pasti. mungkin sis bkerja diri trlalu lama tu yg sakit kot

sakit pinggang tu xpasti...mgkn ade yg jenis macam tu...tp lemau tu iyer....asyik nak tido jerk rasa🤣🤣

3y ago

betul sis saya pun alami hal yang sama😁

Banyakkan minum susu ye. Mana tahu boleh kurangkan sakit2 pinggang 😁

normal sis, klu berlaku pendarahan baru d katakan berbahaya.

mmg cmtu

Normal