Pempes / diapers tape atau pant

Nak tanya mumy2 dalam ni. Anak saya skarang berat 5kg je. Tapi pempes saiz S tape dah tak berapa muat dia jadi pendek sama ada depan atau belakang. Tgok plastik tulis muat sehinga 8kg tp asyik la bocor bila berak. Ke sy xpandai pakaikan anak pempes jenis tape ke.. 😂 So sy ingat nak tukar ke diaper jenis pant. Nak tanya pengalaman mumy yg biasa beli jenis pant.. kalau jenis pant tu biasanye dia besar sikit ke atau kecik sikit dari jenis tape?? Takut beli M longgar pulak pinggang sbb tak boleh adjust. Tq mumy2 yg sudi jawab. ❤️❤️❤️Edited : ❤️❤️❤️ TQ mumy² yg sudi jawab bg tips dan komen. Sy dah tukar ke saiz M, dedua jenis sy beli tape drypers n pant huggies 😂 pant tu cm lebih selesa nampaknya skarang baby sy tgh fasa nak meniarap. Btw sy tak tau la nape bila sy pakaikan jenis tape tu sy rasa cm bodo je.. asyik bukak lekat bukak lekat 10 kali 🤣 tapi sy beli juga sbb nak stanby hujung bln ni nak sunatkan anak. Kena ada jenis tape tu jugak la kan. Tq ye mumy².. anak saya berak dah takde masalah bocor lagi dah mcm sebelum ni walaupn berak bykk 🤭 # berat baby dah 6kg # baby dah 3bulan+

Pempes / diapers tape atau pant
12 Balas

Kalau brand huggies tape size S okay utk budak 5kg. Sama mcm anak sy. Kalau drypers size S x muat, dia mcm kecik sikit size dia..huggies ni dia lembut selesa je mcm brand offspring

1y ago

ha ok takpe awk. sy beli dedua jenis huggies pant saiz M dgn drypers tape size M jugak. muat nampaknya. skang tgh fasa belajar meniarap cm sesuai gak pakai pant. mmg suka juga mamy poko tp xpela saya nk kurangkn bajet sket. makin besar saiz makin sikit isinye 😆