Veloxin...ok atau tak?

Nak tanya mummies yang pernah consume veloxin sblm ni..sampai week brp boleh consume veloxin..ade effect kat baby tak kalau still makan wlwpun skrg da trimester ke2..skrg sy still tak selera mkn and selalu muntah2 lg...haritu checkup lupa nak tanya dr..btw,,dr yg prescribe veloxin masa 1st trimester sbb sy muntah2 yg terukk

5 Balas

Saya mkan juga veloxin awal trimester hingga 2nd trimester. Tp tu la mcm xde effect sngat ubat tu. Dlam brpa bnyak kali mkan tu hanya 1-2 kali je berkesan ubat tu. Selebihnya xberkesan juga 🤣😅

12mo ago

Oo untuk sy mmg berkesan ubat tu..mmg jarang muntah and ade selera makan..tp skrg jd takut nak mkn..

sy fully veloxin msa trimester 1🤧. mmg mmbntu sgt bila mual tu dtg .hehe. tp ad jg org yg x ssuaii.

sampai bersalin pun boleh makan kalau masih mual. takde effect kat baby kalau tak overdose

sy dulu smpai 8 bulan.. bila perlu sgt mkn.. xtahan muntah je

No effect. Makan jaaa. I'm fully on veloxin