Fully breastfed boleh turun berat badan ke?

Hi, nak tanya mommies yang ada pengalaman. Lepas bersalin kalau fully breastfed memang berat badan boleh turun banyak ke? Sebab ada setengah orang yang fully breastfed dia makin berisi

8 Balas

Depend pd pengambilan pemakanan dlm seharian dan metabolisme dlm bdn.. Ank pertama berat turun dgn jaya nya.. Ank kedua naikk dgn jayanya 😂

11mo ago

Pengorbanan mak2 kan.. Umur anak dah 3tahun start cut sugar perlahan-lahan sbb yg ni berkesan dgn sy selain suku2 separuh.. Insaf tgk bj byk dah x muat, cpt penat.. X selesa.. Nahhh bila berat dah turun 54kg lain pulak jd.. Terpregnant ank no 3 walaupun amek perancang 😅