Sembelit week 6

Nak tanya, memang akan sembelit dan kembung perut ke kalau 6 week ni?saya tiada alahan muntah..cuma sembelit dan kencing kerap sahaja

1 Balas

sembelit tu mmg xleh berpisah ngn peknen😂.satu sbb hormon dh berubah dlm tubuh kite.usus pn jd lambat..bnyk gas terkumpul tu y jd kembong..mknn y tggi serat mcm karbo tu penyumbang sembelit..mcm nasi..roti..mknan y keras n susah d hadam.so kite seimbang kn dlm menu seharian..ade sayur ade buah.utk buah y lawas mkn buah dragon..pear..yogurt plain pn elok utk penghadaman

2y ago

terima kasih atas perkongsian