sakit tulang pinggul @ bontot

Nak tanya, mcm mana cara nak redakan sakit tulang pinggul/bontot. Oh btw, sy nak masuk 35weeks. Skrg tengah sakit sangat2. Since last night. Sakit dia sampai takleh nak bergerak or alihkan badan langsung. Terpaksa baring statik je kalau taknak rasa sakit. Nak bangun tak boleh. Even nak berdiri pun tak boleh. Apatah lagi nak berjalan.. patutkah sy ke hospital?

7 Balas

Sme lah dgn sy, sy skrg ni Bru 32weeks, tulang pinggul,bontot dgn tulang pangkal bawah kite tu, yaallah sakit Nye yaa amatt, lagi2 bile time nk berjalan, tulang pangkal bwh kite tu sakit Nye, smpi 1tahap sy nk tolak bakul bju paki kaki, eah Tak boleh tolak eah, sbb bile kaki menolak, bahagian pangkal bwh tu pun boleh sakit.. Rasa Nye pd sy, tu biasa kot, sbb bahagian bwh kite ni tgh mengembang rasa Nye🤗

Saya tak sakit kat situ, tapi sakit dekat bahagian pelvis. Sakit sangat. Nak tukar posisi baring, boleh meleleh air mata. Nak pakai seluar memang kena duduk, tak boleh nak angkat kaki. Kalau berjalan memang da macam orang berpantang. Slow motion. Sekarang da 36minggu.

5y ago

Kalau sya sebiji penguin berjalan😂😂

Aah..gi je jumpa doc kalau dah sakit sgt. sy pun sakit ya amat. Semua bahagian2 tu.nak alih badan masa tdo pun smp menangis. Ada mengadu dengan doc. Doc suruh buat stretching.buat slow2. #36w5d

Saya kalau sakit blkg atau sakit tulang pinggul sy tonggeng atas katil 😂 buat mcm sujud tu lega saya rasa. Ataupun sy senam kejap.

normal sis.. sbb dah makin dekat kan mase nak melahirkan.. sy pon same.. nak tido nak duduk berdiri n jalan pon rasa sakit.. suami urut je mlm2.. kurang la ckit..

Kalau sakit sampai x dpt nak buat apa tu, mmg patut segera ke hosp sis.. Nnt doc check..

Sy amalkan squat dr awal pregnancy. Boleh menguatkan tulang blkg 🙂

5y ago

sy ad bt squad..tp x boleh..lutut sakit x boleh nk tampung. 😅