Cyst disebab kan hormon pregnant

Hi nak tanya macam mana cara nak hilangkan cyst? Contoh dari segi pemakanan ke. Saya baru 7w dan semalam saya scan ada cyst tapi dokter kata tak bahaya sebab nanti dia akan hilang sendiri & cyst saya kecik. Cuma saya takut kalau dia membesar. Jadi saya nak elakkan dia mcm mana ya? Tq

4 Balas

jaga pemakanan. elakkan makanan terlalu berminyak/goreng, fast food, yg byk preservative, makanan/minuman bergula pun kena kurang atau paling elok elak.

Dia akn mengecut seiring dgn tumbesaran baby actually.. Kawan sy hri tu mcm tu juga.. Baby lahir cyst pon hilang.. Jge pemakanan, jgn stress ok 👌

sister in law sy pn ada cyst jgk time prgnt. doc suruh dia stop minum susu lembu n minum susu kambing je

1y ago

not sure la😅, yg sy tahu takleh mnum susu lembu je

Kalau yg ada pcos ? Bahaya taak untuk kandungan