TAK TAHU KIRA USIA KANDUNGAN

nak tanya lah 24minggu bersamaan dengan berapa bulan ye??? sebab orang tanya berapa bulan. kita tak tahu nak jawab jadi kita jawab dalam minggu je. huhuhu my 1st baby ??

15 Balas

Saya jawab je dalam minggu sbb skrg xkira bulan..dulu mak ke..makcik ke rjin tnya a brpa bulan..tp sy jwb dlm minggu pastu bgtau bulan tu xpasti la sbb checkup mmg kira minggu xkira bulan. Xpayah pening kpla..diaorg pn ok je paham..

5y ago

Hehe saya pun jawab mcm tu sis..mmg betul pun kan kat buku pn nurse tulis minggu even kat scan monitor pun doc ikut weeks..so saya jawab je ikut minggu..cuma makcik2 ni ada cakapla zaman diaorg dulu kira bulan..skrg kita minggu lagi tepat la agknya..camtu je la.

6 bulan sis...senang je nak tahu formula kiraan minggu ke bulan, ikut sifir 4, klu 4 minggu kira sebulan, 8 minggu 2 bulan, mcm tu juga seterusnya

Simpan nk utk reference..kira guna bahagi 4 tu xtepat..kalau 40 mggu xkan org th 10 bulan..

Sy plak ikut pd due,,klu due bslin bln 11 bmkna sy skrg 5bln,hehe sbb mil sy tnye ble nk knduri 7bln,,,

Heehe. Sama lah, jawab minggu je. Kadang2 jawab je kurang sebulan😂

24 w - 2 w = 22 w 22 w / 4 w = 5.5 m = 5 bulan 2 minggu

Boleh tgk ni sis..

5y ago

U r welcome ☺️

Boleh rujuk ni.... 😍

😍 cuba dwlnd apps ni sis

5y ago

Apa nama dia. Nak cari kat google play. Byk sgt pregnancy apps. Tkot tertukar.

hai mommy boleh rujuk calendar ninye