TOLONG JAWAB 😭

bayi saya baru 23hari , minum susu formula . saya nak tanya berapa ml ye untuk bayi 23hari . ada cakap 120ml tak boleh sebab dia kecil lagi . tapi bayi saya akan nangis kalau di beri 60ml sahaja . tolong jawab . saya tak tahu

3 Balas

macam saya.. susu kn baby 60ml/2ounz setiap 2jm.. mmg sukatan utk baby 0-1bulan 60ml je.. kalau bg lebih takut kembung perut.. kalau nangis juga cuba tengok ntah2 ada baby rsa x selesa kot..

kan ada tulis di tepi label luar plastik tu. 120 ml byk sgt pada bayi 23 hari.

Biar skit tapi kerap...