hai mommies

Nak tanya la .. normal ke 38w bby kecik .. berat pn 2.2 lps 2minggu naik 2.4 .. tp perkembangan dia ok .. ada x yg sama mcm saya ? risau la

9 Balas

kecik sis. saya bersalin ngam 37w berat baby 2.46kg pon jenoh kene tahan wad lama sbb gula kurang. 4hari jugak saya ddk wad ngn baby smpai gula baby normal. patut berat baby saya kene atas 2.5kg 37w tu

saya bersalin anak pertama 39w++ berat baby 2.4kg. sehari je bermalam dekat wad,bole discharge keesokan harinya. tp lepas 2 hari baby kena warded lg 4 hari sebab kuning tinggi sangat

saye pun doc ckp baby kcik , lpastu saye amalkan mnum anmum , naik jugak berat baby , last scan 37w 2.8kg dah , tapi tu pun doc ckp kecik , entah laaa

2y ago

herm mkan ayam slalu hehe

Sama mcm saya juga sis..baby kecil' sekarang 39w 2.5 je..kena refer pakar' lst² dOc kata kena beranak awl..lg pn saya ada gdm dc juga..isnin nie dh kena warded..

2y ago

Aamiin..

sye 36 week baby baru 2.13kg . tapi doc tu cakap ok je . ada masa 4 weeks lagi untuk berat baby naik . dapat lahir 2.5kg pun dah ok doc tu cakap .

saya 41w baby lahir 2.44kg je ,alhamdulillah takda apa2 masalah jaundice .. 3hari bermalam dalam wad sebab emergency ceaser pastu dapat balik ..

biasanya kena lebih dari 2.5kg.. kalau x kena tahan dulu.. kalau xde apa2 masalh insyallah boleh bw balik..

sy 32w dok scan ckp bby sy kecik dr 24w lg dok ckp cmtu je..hmm mgkn sbb effect kencing manis jgak risau pun ada...

doc kata berat tu cuma anggaran je .. sy pun dlu doc kata kecit .. skli kua 3kg lebih

2y ago

ye mmg anggaran jer..tp yg hadap kite nie sis..asik² kne ckp bby kcik bla scan 😂😂 klu dok yg cek sy xpnh ckp cmtu..