Perkembangan anak step by step

Salam ibu2 ,,sy nak tanya ...kalau baby umur 8bln ...dia dh boleh mniarap,,pusing2 badan..cuma x bergerak..kat ctu je... normal ke x.. Risau la sy.. Ad yg mcm ni x....

1 Balas

Dh boleh duduk? Anak sy mcm ni la terkapai2 je dia angkat tgn tp meniarap ke atas perut. 11 bulan baru merangkak, setahun sebulan bjalan. Dh 9 tahun dh dia ok je alhamdulillah.

9mo ago

Tak bgtau pn sbb sy xfikir pn lambat ke cepat n org keliling pn xpernah ckp negatif ke apa. Sy pn xpernah banding dgn baby lain so sy releks je la. Ok je tu setiap baby perkembangan lain2..mula mmg dia meniarap je tp pastu dia meniarap komando laju betul. Cuba puan letak mainan atau apa2 dia suka kt depan dia utk bg dia ke depankan badan utk bantu dia bergeak.