Hi...mmy..

Nak tanya la kan...barang2 yg kita packing baju bby sampai 3 4 helai,cawan mangkuk,barang mandi bby apa semua tu memang terguna ke semua masa p hospital 😬kalau boleh nanti nak bawak sikit ja.jenis fobia dengan hospital ward apa semua nak packing pun xda mood.sehari packing 1 barang .lagi takut nak duk wad dari nak beranak😬sekarang dah 37weeks lebih😬

7 Balas

Baju bby bwk 1@2 helai shj.. dkt hosp nnt akan pakai baju hosp..awak pun bwk sehelai je utk discaj.. unless kalau jga bby di ward paediatric bru blh pakai bju sndri.. kalau msih di ward maternity, tak pyh pening kpla, pkai je bju diorg.. Pinggan mangkuk tak payah bwk, mandian bby tak pyh bwk..nurse akan ambik bby pgi2 dri kita utk bwk mndi... awk just bawak botol air kalau awak jnis kuat minum air.. Utk bby just bwk Baju bby 1@2 Kain bedung 1 Topi/mitten booties 1 Tisu basah Pampers Brg ibu Baju 1@2 utk discaj Tudung Toiletries Botol air (kalau perlu) Stokin Telekung Tuala Pad Panties@disposable panties Selipar/sandal Makanan tambahan(roti @ apa2 je) kalau perlu Mug @ bekas air panas kot2 tgh malam lapar tringin air panas.

12mo ago

Tak perlu, sbb kita tak perlu mandikan bby sndri..kalau nk bawak pun, bawak kain napkin@sapu tangan utk lap mulut bby lepas bf..

Rasanya tgk tmpt sis bersalin.. hospital ikut daerah beza2.. mcm tmpt sy, baju Ibu je pkai Yg wad.. baju bby Kita prepare sendiri.. mmg dia tlg mandi, tp lpstu Kita Yg lap n pakaikan.. duduk wad pun bergantung beranak normal ke czer.. mcm sy 2x emergency czer.. so terpaksa duduk 4hari.. tp klu rumah dekat, suami rajin, atau suami thu nk amek apa2.. blh je Bwk ckit2 dulu.. depends

MINGGU NI saya warded rabu, khamis dah kena bersalin...sya buat mcm ni je sis bawak extra,pakai x pakai belakang belakang kira jnji semua ada,malas nak suh somi hntar ghisau benda lain d hntarnya...untuk sya sepasang je untuk balik nnt...1 bag share dngn baby,1 lagi paper bag untuk biskut 3in1 cawan termos mcm tu je...

12mo ago

dlm gmbar tu bnyk,tpi sya dah kurangkan...sya bawak 4 pack je..LR,DAY1 DAY2,EXTRA...

Baju baby sampai 3-4 helai😂 bwk sepasang je utk discharge nanti. Mandian baby pun tak pyh sis. Cawan & thermos tu stnby je dgn makanan kering mcm biskut, milo .. lps beranak nanti lapar.

12mo ago

tlebih tengok kat tiktok macam2 diorang bawa sampai 3 4 beg 😝

Bawak baju nk balik je. Mug n towel mak sudah. Lain2 wet wipes n pampers paling penting. Brg mandi baby xyah

Saya bawa 2 bag , 1 utk baby and 1 utk saya . Bawa yang penting je ..

brg mandian baby tak paya . Bawa yg penting jaa .