Kandungan kecik..

Nak tanya kandungan 22minggu perut kecik normal ke..saya perut kecik tapi bby tu ada lah gerak..perut kecik tak ada apa apa ke pada bby..separuh orang dah 5 bulan perut dah nampak besar..semlm g klinik nurse dkt klinik check batuk demam tu..kata hari tu kamu mngndung kan perut tak nampak pon..dah berapa minggu nurse tu ckp..saya ckp lah dah 22w 3hari.

15 Balas

Jangan risau sis. Saya ni perur kecik sampai 9 bulan pregnant, orang duduk kate saya pregnant 4-5 bulan. Padahal dah sarat. Siap boleh tipu kaunter flight mase tu dah 34 minggu. Memang tak boleh fly langsung ada surat doctor ke takde surat doctor memang 34 tak dibenarkan. Tapi saya cakap saya baru 27 minggu, just sign surat then boleh fly sebab urgent kena pergi outstation. Alhamdulillah lahir baby kecik je tapi sihat walafiat, takde masuk NICU walaupun berat dia 2.16kg. Sekarang dah bertambah berat and dah membulat dah sis. Cuma risiko kalau perut kecik ni ajr ketuban kurang tu yang kena pantau, kalau doc cakap okay then takde masalah.