Sushi

Nak tanya kalau da pregnant boleh ke makan sushi?

15 Balas

Boleh makan sis tapi kena try & error. Takut time preggy ni tak sesuai pulak. Yang mentah mcm salmon tu takyah la ye. Saya rituh tiap minggu makan sushi sampai nak bersalin. 😇

Bonanza skg dkt sushi king hahaha... Sy mkn yg btl2 full masak sj sis... Mentah mmg xmkn... So utk lunas craving tu fikir kn jgk c baby d dlm yea sis 😊☺️

Makanan mentah dilarang makan sama sekali kalau tengah pregnant. Telur separuh masak pun tak boleh.

No way!!! Sushi xelok utk ketumbuhan janin.. Ia mgandungi bahan mentah yg blh merosakkan janin.. Plz avoid

Seeloknya, avoid makanan mentah sebab contain bacteria E.coli or salmonella.. 😬

Saya baca, elakkan makan makanan mentah dan bercuka. So kalau boleh elakkan makan sushi ni.

Saya makan ok je..sbb memang mengidam tu😆😆tapi xmakan hari hari la...jgn lebih

Kalau boleh jgn mkn..lah ye ...kalau teringin sgt pun..jgn mkn hehe 😄

Sy ada tengok rancangan Tanye la doc Emelda,doc tu kata tak elok. Cz mentah.

5y ago

Maksud contoh amik yang macam nugget atau telur x boleh ye?

Pilih yang masak sepenuhnya. Jangan ambil sushi yang ada mentah.