BF DAN FM

Nak tanya kalau baby bf + fm mmg jarang berak ke..baby saya 3 hari baru berak..baby lebih susu bf kadang2 jer fm.. Satu lagi..mcamana nak tau susu fm tu sesuai atau tak dgn baby..

15 Balas

Sy BF+FM jugak, tapi sekarang dah lebih kepada fm sebab susu badan kurang. Sehari sekali poo2. Kdg selang sehari baru poo2. Nak tahu sesuai atau x, tengok lawas atau sembelit, najis lembut atau berketul2, warna najis kuning mustard atau lain2, kdg ada kes naik ruam susu. Ada juga kes x sesuai siap ada kahak, kes2 alergik dengan susu lembu @ laktosa @ protein dalam susu formula. Ibu menyusu pun kena pantau jenis makanan yg diambil.