Benjolan lembut di laluan lubang Miss V

Nak tanya, kalau ada benjolan lembut/macam kulit di dalam lubang faraj, betul2 di tengah2 laluan dia tu, normal tak ya? Atau lubang Miss V ni memang lubang semata2 dan mmg tak ada apa2 di laluan faraj tu? Kalau takut tak normal, so sy boleh pergi clinic. Kalau normal, then ok la kan. Btw saya belum ada anak lg

5 Balas

Mcm sy masa hujung 3rd trimester, rasa ade macam benjolan bulat kat lubang. Pergi klinik nurse kata takde ape. Tapi kadang saya buang air memang rasa ade benda. Ni da beranak masih ade tapi tak rasa macam kat luar sangat.

8mo ago

Nurse ckp ape ye sis?blh bersalin normal ke?sy pun alami benda yg sama.risau sbb tunggu masa nak bersalin je ni.takut ganggu laluan baby😔😔

Mmm xtahu la klu ada jenis vagina mcmtu, tp saya xde benjolan tu. Mungkin boleh ke klinik dan cek dgn doc. Klu segan, cari klinik yg doc perempuan 😅

saya takde pulak mcm tu ...saya pun belum ada anak lagi ...ni baru mengandung anak first ....tunggu yang lain punya respon mcm ne

Kalau ttbe sis perasan baru naik better check klinik sis..

bukan tanda rahim rendah atau rahim jatuh ker tu???