Baby

Hi nak tanya kalau 27w kita da berapa bulan pregnant ,saya tak pandai nak kira sangat

1 Balas

Sy ada terbaca haritu katanya pregnancy weeks tu bahagi 4 sis. Sbb dlm tempoh kehamilan semua bulan kita anggap ada 4 minggu sahaja. So kalau 27 minggu maknanya 6 bulan 3 minggu la. Next week sis da 7 bulan 😊 Walaupon kiraan bulan belum sampai 7 bulan. Contoh ada orang start pregnant 3 feb, sepatutnya 3 sept baru masuk 7 bulan kan? Tp disebabkan dalam tempoh kehamilan kita assume semua bulan ada 4 minggu shj, maka dlm pertengahan bulan ogos tu sis da masuk 7 bulan da.