Mmg girl kan?

Hi nak tanya. Ini mmg girl ke? Thanks 🥰

Mmg girl kan?
33 Balas

macam boy la.. sy ada anak first boy, 2nd girl. memang boy la bentuk gini. kalau girl dia mcm ada 3 garis dan tak tertonjol. ni nampak tertonjol la. tak tahu la ni drp mata kasar sy yg bukan sono ni hehe tp sy pn dua2 anak mmg g scan kt sono jugak. memang tepat la apa yg sono bgtau tu.

Sy ada pglmn scan ank boy & girl. Tp tgk ni nmpk mcm boy. 😅 sbb klu girl dia mcm ada ‘burger’ sign. Ni x npk mcm burger pun. Pastu dia mcm trjojol ke depan. Klu girl x trjojol gitu. Pd sy lah..

Anak saya 1st & 2nd girl, doc tu ajar kalau ada 3 titik kt area tu waktu 16minggu walaupun tak clear shape dh tahu girl. Yg ni nmpk mcm tak de 3 titik.

3mo ago

Saya ada buat NIPT waktu 12 weeks, result tulis xde kromosom Y so mmg girl. Then bila scan 16 weeks nmpk plak 3 titik, then scan 24 weeks nmpk plak burger. Tp bentuk perut saya, alahan saya, line atas perut semua tanda2 baby boy 😅Xpe puan nnt scan lg waktu next appointment, hopefully baby dlm position elok & jelas utk tentukan gender.

position baby dah cantik nak tengok jantina tu, tapi kalau kata girl macam was was jugak sebab macam timbul better pergi check lagi 1 ke 2 kali lagi..

3mo ago

better pergi je, ghisau yee sebab rata rata dalam ni semua ada pengalaman kan 🤣

Saya scan baby saya 4 kali. Semua hamburger sign. Tapi tak gini timbulnya 😂 ini berapa weeks awak? Kalau bawak 25w, awak repeat growth/gender scan on 28w

3mo ago

Anak first saya girl. Sign burger dia berbeza dari scan ni. Tu saya nak tanya pendapat. Ni saya scan details scan awak masa 21w. Nanti nak repeat scan masa 28w kot, 5D kot. Hamburger sign berbeza kan dari yg saya share ni? Hehe saya tahu tu.

err..kalau yg dua tu kaki dia, mcm boy jee..like my boys masa scan dulu..suka show off mcm tu nk bgtau mummy dia yg dia tu boyy hahaha 💙

3mo ago

Sono awak. Time saya buat tu 21w awak. Saya buat details scan. Tu saya minta pendapat, betul ke girl. Sbb 21w kan selalunya gender dah tepat 🥹

patutnya blh mintak repeat tu. kalau sy dh tanya tu ehh sy nampak boy je ni. kalau sy, dh swasta kan kite bayar, apa barang balik dgn was2

3mo ago

Awak buat details scan kat mana ya

repeat anatomy scan 18 - 22 weeks. biasanya waktu ni lebih jelas. cuba try scan di sonobee, lebih murah kalau ada promo.

3mo ago

Details scan untuk check organ dalaman baby. Jantung, kidney, kecacatan macam cleft, jari semua cukup ke tak. Growth scan untuk check ukur lilit kepala baby, tulang kaki perut semua untuk tahu tally tak dengan age baby. End of growth scan doc akan tunjukkan graph untuk tahu perkembangan dan tumbesaran baby kita kecik ke besar ke normal ke.

Eh girl ke sbb nmpk mcm ada kluar sikit bhgian dpan, x nmpk sgt burger ..tp klu doctor ckp girl btl la kot, doctor lg arif tgk

3mo ago

Itulah awak, saya sendiri macam tak yakin ni girl ke tidak. Sbb ada nampak bahagian terkeluar, haha haritu sono check gitu je. dia kata girl, tu je. Hmmm tu ingat nak minta pendapat ibu2 dalam ni.

Baby boy sis. Terang nmpk mmg boy.. Kalau girl dia ada 3 garis tu.. Anak sy 3 org boy mmg nmpk bgni la smua bila scan.