seram takot

Nak tanya ibu2..macam mana ibu2 menunaikan solat selepas habis pantang ye?... Rasa takot plak sebab masa bersalin, baby besar dan banyak kena jahit.. Jadi rasa takot bila nak buat pergerakan solat tuu..

5 Balas

Dh x rs ape dh sis... kdg2 hbs pantang je dh ade yg dh bersama ngn suami.. inikn pulak solat ... selalu 3 mggu tu dh ok dh...

InsyaAllah lepas hbis nifas boleh solat mcm biasa.. Luka pun dh pulih ms tu.. Biasanya luka dh baik dlm 2mggu kalau tiada masalah..

4y ago

Kalau banyak jahitan mase brsalin sampai ke punggung tuu.. Agak2 da 2 bulan, da boleh mencangkung belum?, untuk buang air kcil dan besar?., #anakfirst #takotseram

InshaAllah dah elok dah time tu sis. Jalan pun mesti dah laju dah

Lps hbs darah nifas br blh solat sis

Slow2 sis

4y ago

Mencangkung untuk buang air kecil dan besar pun da boleh ke?. Jahitan sampai ke pnggung, da 2 bulan.. Anak first.