Tips newborn tidur lena

Hi.. nak tanya ibu² yang berpengalaman macam mana ye nak buat newborn tidur lena sikit?? Saya dah cuba semua cara dah tapi dia tetap tidur kejap² je (5-30minit) lepastu terjaga balik.. Urutan I love u dah buat, bedung dah, mandikan pun dah, pasang white noise pun dah still sama je.. Dah buntu ni 🥴

4 Balas

kalau saya, masa wakeup window dia tu saya pastikan ada aktiviti dan extend sikit. buat dia penat, and then nanti dia akan nangis sebab nak tidur. masa tu terus bedung, susukan, pastikan pampers bersih , bukak white noise dodoikan terus tidur. kadang baby susah nak tidur sendiri , saya tidurkan sambil peluk & dodoikan. siang jangan biarkan dia tidur lama sangat tau, ajak lah baby main ke apa so that malam dia dapat tidur lama.

cube ltk bantal nipis atas dada dia. or tido kn dia atas dada u.

atau cuba buh dia bawah ketiak..

mgkn dia perlukan buai utk lena