hanya bertanya

Nak tanya ibu2 yang ada pengalaman usia kandungan 3bulan baby mula bergerak ke tau mcm mna ye sis2

10 Balas

Biasa boleh rasa gerak seawal 16weeks. Tu pun tak berapa kuat. 3bulan terlalu awal..depends pada orang juga..ada yg cpt ada yg lambat

Sy haritu nk msuk 4bln lebih ade rse grk geli2 tu. Mcm jari jemari dia😇 Then tgk pd org jgak. Kwn sy 5bln ke atas bru rse bby grk

3 bulan terlalu awal. biasanya baby memang dh gerak tp kita je tak rasa. macam saya 18 minggu baru rasa. rasa macam geli2 je

Ada orang kata kalau perut nipis, dah boleh rasa dah. Kalau perut tebal, lambat sikit nak rasa. Depends pada orang jugak

Sy pun preggy baru 3 bulan.chekup nurse tnye ade rasa baby gerak tak??sy jawab takde sbb mmg blm rsa ade pergerakan lg.

3 bulan terlalu awal sis. Slalunya klau baby first doc ckap 20w ke atas bru start rasa. Klau baby second 17w da rasa.

Kandungan ke 3..skrg ni 17 week baru rasa..cam jentik2 lembut je

Sy prgy ank ke3 hari ni 11minggu 6hari kerap rasa dia mngeras

Saye dah 3 bulan lebih . Kdg2 rase bby mngeras .

Baby akan gerak 5 bulan ke atas