kandungan mula bergerak

Usia baby dlm kndungan mula bergerak dlm brpa buln ye.?

19 Balas

Lain org lain pengalaman. 15w sy da mula rse mcm kna jentik, xd la kerap tp mcm ada sentuhan dr dlm. Gerakan lg ketara 24+w, da mula senak sikit... Nk buang air kecil pun terasa mcm ad yg menolak kulit abdomen dr dlm.

16 to 24 week..bergantung pada ibu tu sis..kdg ada awal and lambat tpi sblum16 week awal sgt sbb bby kcik klaw rasa mngkin usus yg bergerak..and klaw smpai 24 week tak rasa kena bagitahu doctor ye..

Sy start rasa time 19weeks,tp rsa cm kena jentik gtu je dlm perut..skrg dh 23weeks,makin kuat rsanya..lebih2 klu tdo trlentng..mmg jelas rsa kt area pusat..btw,ni baby 1st sy..

First baby 20w. Kalau sencd baby 16w dah boleh rasa sbb dh pernah rasa Rasanya mcm sedut2 tapi kat perut..lama2 rs mcm ada org ketuk2 perut tapi slow je

Saya 19week rasa bubble2 ketuk2 manja gitu.. now 27week sakan dok bergolek kat dalam..

18weeks sy da rasa..tp ikut org kot..kalau tebal lemak mmng x akn rsa awl..

Sy first baby 20 week,,rasa kena jentik perut 😁 kemain main jentik2x 😁

4y ago

Hehe...

Third baby ni..da mula rasa..skrg dalam 17 week..ada rasa jentik2

Sy start msuk mnggu ke 16 baby mula kick

semua org xsama sis.mcm sy 19w