baby move

Assalamualaikum wbt, sya mengandung anak pertama...Usia berapa minggu kandungan mula bergerak?

1 Balas

Biasa kandungan pertama akan experience 20 minggu dan ke atas. Kdg2 lewat. Sy 22 minggu baru rasa. Tgk kedudukan uri, kalau uri kt depan mayb lambat rasa sbb kick tu kena absorb. Bg yg dh byk kali pregnant dh tahu cmne feel baby kick tu dpt rasa awl lagi. Sbb rasa dia mild mcm geli2 kena jentik gitu je. Smakin besar baby baru la makin prominent kick tu

5y ago

Ouhh, yeke..terima kaseh...