Flight tanpa parents.

Nak tanya ibu2. Next year anak saya umur 2y+. Then keluarga mertua nak bawak anak saya pergi Indonesia untuk 5days. Kalàu ibu2 kat tempat saya, ibu2 izinkan tak? Sebab bagi saya 2y+ kecik lagi + anak saya sangat lasak. #pleasehelp #Needadvice

22 Balas

Big No.takut depa terlpas pndg sibuk ambik gmbr atau shoping.klu mommy join sekali xpe.explain dkt inlaw yg anak tu kecik sgt lagi utk travel without parents.nak travel jauh tu.

1y ago

terima kasih puan respond soalan saya ❤️ baiklah... sàya akan explain macam tu kalau Dorang tanya lagi sekali. dah dua kali dah Dorang tanya sebenarnya 😌

kalau saya , mmg sy tak bagi sbb hati mmg tak tenang kalau berjauhan dgn anak & anak kecik lagi .. 😰 Apa2 jadi nnti kita juga yg ssh sis . Please say no ..

jgn izinkan..melainkan awak pergi sekali..tolong hargai anak awak..kenapa dia tak nak bawa awak sekali join vacation..cuma anak awak? tolong jgn benarkan ya..

1y ago

terima kasih puan respond 🥰 Actually saya yang tak dapat pergi atas sebab saya menjaga orang tua saya. mak saya sakit buah pinggang n dialisis. saya tak dapat pergi lama tinggalkan mak saya. so Dorang nak bawak anak saya je. tapi memang hati saya berat. saya dah tolak 2 kali dah ajakan Dorang ni 🥲

Klu sy memang takkan bagi, anak sy kan sy yg mengandungkan dan melahirkan, biar sy yg jaga 🥰

1y ago

Betul sgt tu, takde maknanya nak dating klu anak takde depan mata 😩 ok awk take care ya

TAK . sometimes kena ada rasa ragu2 dengan org lain bila bab ank ni.

1y ago

terima kasih sis respond ❤️ kan ... saya Pon rasa begitu.

kalau sya tak bg sbb luar negara sis, jauh sgt tuu

1y ago

terima kasih puan respond 🥰 pendapat kita sama

maaf puan. kalau sy hell no 😅

1y ago

suami puan ada ckp apa2 tak kt fmily dia? lagi bagus benda ni kalau suami sendiri yg ckp tidak . sy mmg xkn benarkan fmily mertua kalau nk bawak anak sy pergi mana2 yg jauh2 lagi2 tanpa sy. entah sis. bg sy 2 tahun lebih ni still masih baby pada sy. sis tengok brita yg kt sabah tu. yg budak kne b***h. Nauzubillah minta dijauhkan prkara yg mcm ni pada kluarga kita. budak 3 tahun tu. budak lagi. percayalah ckp sy. walau serapat mana pun kita dgn org,seerat mana pun pertalian darah,xsemestinya akan ada org yg boleh jaga anak kita/alert anak kita/care anak kita melainkan ibu dia sendiri.

Big no

1y ago

okay baik. terima kasih tau sis 🥰

Tak izinkan. Full stop.

1y ago

terima kasih puan respond ❤️ saya pon rasa begitu. cuma takut mertua berkecil hati 😔

jangan