Bayi selalu tenyeh telinga sampai merah

Nak tanya ibu2 disini, bayi saya kerap tenyeh2 telinga belah kanan dia sampai merah2. Saya dpt rasakan ada benda yg dia tak selesa. Ada terbaca juga bayi buat macam tu sbb air masuk dlm telinga ketika mandi yg mgkin sy tak sedari. Sy bercadang nk bawa dia ke klinik utk check atau adakah sy cuma overthinking.

Bayi selalu tenyeh telinga sampai merah
4 Balas

biasa baby garu telinga bila dia sleepy. tp kalau berlebihan garu nya tu and kerap sangat baik sis bawak jumpa doktor je. baik tanya doktor awal awal dari melarat nanti lagi susah

klu dye tenyeh tlinga cbe check dlm tlinge dye.. bby sye mcm ade kuning2 kt dlm tu mgkin tahi tlinge..next checkup bley la sis tnye Dr..

sama la sis anak saya. saya smpai gunting rambut area telinga takut gatal sbb rambut cucuk. tapi gunting pon sama jugak

anak sye suka tenyeh telinga bila die mengantuk nak tidur.

1y ago

depends on bdk la. kalau dh check dlm telinga die xde ape. and die buat more than 3 times, bagi sye normal je. gosok kple gosok hidung gsok telinga gsok mata. tanda anak sye mengantuk.