Bayi asyik garu telinga

Normal atau tidak, bayi umur 4 bulan asyik garu² telinga? Perlu ke check dalam telinga bayi tu takut ada sesuatu di dalam telinga tu.. Atau bawa ke klinik untuk diperiksa doktor? #Baby4Bulan #GaruTelinga ... Dh tahu jawapan.. Tanya sister kat kk baru² ni, normal je baby cenggitu. Betul kata mommies, itu hint baby ngantuk je. Tp sister kata kena peka juga perati telinga baby kalau ada cecair/bendalir dlm telinga + demam + bby meragam, better check doctor sbb mgkin ENT infection.

5 Balas

Sama macam baby saya. Tapi masa 3 bulan bila dia cranky dia wajib garu belakang telinga sampai berdarah & saya tanya nurse bendatu normal tapi kalau boleh jangan dibiasakan sebab nanti bendatu akn jadi habit dia. bila check dalam telinganya takde apa. Masuk 4 bulan dah kurang perangai suka garu2 telinganya

baby sy garu kepala, telinga pastu mcm gelisah..kadang² merengek nangis²..tu tanda dia nk tido je..normal kot..tapi klau mommy risau, rujuk je dktor..at least boleh hilangkan kerisauan tu

anak saya 4 bulan dlu pun kerap garu telinga n kepala . normal kot sbb skrg 5 bulan dh x nmpak dia buat mcm tu.

nangis tak atau meragam? kalau tak takut dia nak tidur je. tp nak kepastian bawak la g check

Park sini ya.. Nak tahu jwapan jgk.. Dk garu kepala dn telinganya.. Risau pulak..