opinion

Nak tanya ibu2 ada tak anak2 yg tgk diana and roma kat utube tu. Bagus ke tak. Anak saya tgk tapi dia suka ikut yg bad behavior tu. Bila kita suruh buat itu ini say no jer. Dah suka buli adek dia. Channel apa yg bagus utk budak2 yg ada good behavior.

5 Balas

Saya download YouTube kids yang ada settings untuk Umur anak2. Tapi itu pun kena tapis juga tengok mana yang sesuai. Sebab dulu pernah terjadi kawan saya ni ada anak twin girls Umur dalam 4 tahun lebih.. Kawan ni ada mengadu dengan saya, Masa tu twin girls bergaduh rebutkan toys, then si kawan ni datang dari dapur tuh tegur lah Don't Fight, please share the toys together okay.. Bila nak patah balik ke dapur, tiba2 twin girls cakap2 belakang Maminya You're stupid dog you're stupid dog.. Apalagi, terkejut si kawan tuh pusing balik menjerit Seriously girls what are you saying?? Then budak2 tuh sengih sambil jawab Nothing Mami Nothing... Saya dengar cerita at first kelakar juga budak2 twin tapi pada masa sama ngeri juga kalau Pengaruh dari cartoon atau animasi yang tidak di check dulu sebelum bagi anak2 tengok..

Maaf yer puan, nk tny ank puan umur brapa thn yer? Utk 0-2years, mmg x da screen time. Mksudnya tgk tv, fon or lain2 x bgus utk perkmbangan dy. N utk 2yr - 5yr hanya limit 1jam sehari. Klu blh, bg tgk crita 'real kids or real animal' yg bukan haiwan bercakap or yg haiwan pkai bju..

sya da block vdeo tu dripda youtube..n kdang sya akan download vdeo untuk ank2 tngok dan matikan data ..stahu sya vdeo diana n roma tu bnyk unsur negtif..coz suka lawan ayh dya or mrjuk bila xdpt toys..so tkt ank2 terikut2 dgn cra mereka

better jgn bgi tgk diana roma tu. ank sdara sy pun mcm tu jgk. dh suka memberontak pukul mak ngn ayah bila xdpt brg. kdg ngn baby2 kecik pun dia nk buli. gigit la apa.

MAAF, CHANNEL TU XSESUAI TGOK. MENGARUT JE LEBIH