sekadar luahan

Sy dan suami baru je berkahwin masa bulan 9. Sy jenis yg memang suka pegang fon suami memandangkan dia guna android & sy guna ip , lebih senang sy pinjam fon dia untuk install game 😂. 2 malam lalu sy nak pinjam fon dia utk main game , sy terperasan apps ‘twitter x’ baru ja dia install kan fon dia. So sy terkejut sbb sy tau mostly org tgk apa kat twitter kalau bukan video biru. Jadi sy direct tanya kat suami lah yg platform ‘x’ ni utk awk tgk video biru ke? dia langsung rampas & tanya sy yg mana then dia uninstall pastu bagi balik kat sy. sy trs rasa lain , dia plak senyum”. kami mmg jenis yg kuat brmain & sy cukup faham prgai dia. sy paksa dia utk ckp dan last” dia mengaku yg dia tgk video biru kat sana 😔 sy mula rasa lain kat situ trus sy kluar dari bilik utk tenangkan hati. Bila sy masuk bilik suami tertidur kat katil yelah baru balik dan penat kerja. Sy tak habis fikir apa yg dia tgk kat sana so sy install twitter x tu balik & login guna email dia. Start sana sy terkejut byk post” lucah kat newsfeed dia. Mata sy terus direct kat chat tu, ada 2 chat dia dgn org indo sekitar umur 40an. Dia kata dia berminat nak vcs dgn prpuan tu & puji yg dia suka sbb dia sexy .???? hmm. Sy mengigil pastu sy korek lagi acc dia tu. Di bahagian profile dia ada post” yg dia reply , gitulah jgk pompuan indo 40an post gmbr pakai baju dalam nampak asetnya yg besar tu. Suami sy reply no fon dia kat sana. Sy tak tahan langsung bangunkan suami dari tidur trus sy baling kat dia tanya semua tu. Oh ya , chat tu masa bulan 7 & reply komen masa bulan 5 , waktu tu kami masih bercinta lagi. Suami sy ni jenis kalau bukan dia yg buat dia cakap. Dia cakap yg chat tu bukan dia tapi yg reply komen tu mmg dia yg buat. Jadi sy nangis jelah kat situ lemas terus tak tau lah nak cakap apa. Marah pun tak tapi lebih kepada kecewa ja. Sy percayakan dia selama ni yg dia bukan org yg suka benda” begitu tapi skrg sy nampak itupun yg dah kahwin dah. Sedih sy tak mood dah nak bermain ka nak apa dgn suami. Kecewa sy sampai sy fikir mungkin skrg pun tak mustahil dia akn buat senyap” benda bgitu kat sy nanti. Sy insecure badan sy pun jauh beza dgn ppuan” yg dia suka tu. Badan sy ni kecik , aset pun tak besar , lutut siku apa semua lipatan pun gelap. Sy putuskan skrg utk layan suami makan minum baik” je. Sy rasa nak stop dah layan dia kat katil sampai rasa kecewa sy tu hilang balik atau sy nak cantikkan diri dulu. Adakah kputusan sy ni btul atau salah ? Atau ptut ka sy maafkan dia bgitu sja ? 😔

35 Balas

saya masa awal2 kahwin pun alami jugak benda ni.. lg sedih saya dapat tahu masa baru je gugur anak first.. suami kantoi nk beronani dalam bilik.. start daripada situ saya korek semua media sosial dia memang hampir kemurungan saya smpai kalau ada kursus berhari2 dkt tempat jauh hati saya ni gelisah je.. suami jenis bg password dia apa semua tp disebabkan benda tu daripada awal kawin smpai lah kantoi dia nk onani tu saya tak check pun langsung akaun2 media sosial dia konon percaya lah dia tak buat bnde2 mcm tu since dia berani kongsi semua email n pw.. berkali2 saya up pasal isu ni bila saya terjumpa something ataupun saya rasa was2.. smpai dia pun naik angin jugak bila byk kali tnye tp sy tetap tnye jugak drpd saya pendam sorang2.. last2 saya maafkan dia jugak n cuba utk percaya dia balik.. Alhamdulillah kami makin ok cumanya saya masih ada perasaan curiga tu so ada masa2 memang saya akan check fon dia kalau ada jumpa apa2 saya direct je tnye tak de nak selindung2 dah nnti kalau pendam kita jugak yang sakit hati.. byk lg bnde lain nak fikir tp bila fikir balik bila mula2 tahu tu sedih dia smpai tahap xpelah cerai pun xpe.. anak yg jd pengikat pun dh gugur masatu jd kalau cerai saya xperlu ada apa2 urusan dh dengan dia lantaklah dia nk buat apa dgn hidup dia tp alhamdulillah jodoh kami panjang skang tgh pregnant anak kedua pun kembar pulak tu.. suami pun nampak dh berubah lgpun sy fikir sy dh byk kali nasihat dia kalau dia masih ada buat di belakang saya bnde2 tu.. itu antara dia dgn Allah.. saya tak bertanggungjawab pun atas dosa2 dia.. terpanjang pulak meluah dkt sini 🤣 harapnya sis n suami jumpa jalan penyelesaian yg harmoni beri dia peluang tapi kalau dia buat jugak sis fikirlah apa yg terbaik utk diri sis..

saya ditempat suami sis skrg .. saya ketagihan tgk video blue dri zaman sekolah menengah lagi .. saya tak tahu suami sis mcm mana .. tapi niat saya kahwin adalah untuk ubah diri saya .. waktu tuu saya fikir .. mungkin bila saya kahwin, ketagihan tuu akn berkurg sbb dah ad depan mata kan .. tapi saya silap, ap yg saya buat cuma lari dari masalah .. saya sepatutnya bertaubat dulu .. baru kahwin .. bile saya kahwin pun masih lagi saya ketagih tgk blue .. tapi waktuu tu kurang sikit laa .. tapi saya jadi ketagih balik waktu pasangan mengandung .. saya cube lagi untuk berubah .. cube dan cube lagi .. bile isteri bersalin saya sibukkan diri dgn ank dan uruskan rumah .. alhamdulillah setahun lebih juge saya tak tgk blue .. waktu tuu saya igt saya dah sihat .. tapi saya jatuh lagi waktu isteri mengandung ank kedua .. saya menyesal lagi dan lagi .. ketagihan porn bukanlah salah awk sis .. tapi awk boleh jadi pendorong untuk dye bertaubat .. sbb perkara haram ni adalah penyakit .. sekali kite buat susah nak tinggal .. sbb syaitan akn hasut dan terus hasut .. ap yg saya buat sekrg adalah terus bertaubat .. dan cube lagi .. saya bersusah payah .. saya buang chrome dari phone saya .. ap ap yg boleh mencetus perasaan keji tuu saya jauhkan .. lagi satu jgn tinggal solat .. buat dosa besar mcm mana pun jgn tinggal solat .. saya tak beritahu pasangan saya tntg ni dan dye juge tak pernah curiga .. saya tak bagitau bukn sbb saya tak jujur .. tapi saya takut pasangan saya tinggalkan saya ... saya risau hubungan kami retak .. jadi terus cube dan cube untuk berubah .. doakan saya ye .. boleh suruh suami sis baca komen saya ..

5mo ago

Minta maaf.... Yg komen nie lelaki ke perempuan? Hahahaha sy confuse. 🤣 User nama perempuan sekali part jaga isteri anak baru tahu die lelaki... Tp gaya menulis mcm perempuan. Hahaha ntah lah confius sbb dari tadi ada baca komen dr confessor lain pasal pasangan die. Pun sy confius... Hahahaha

setiap rumahtangga manusia ni xsama sis...dugaan Allah bg kat sis mcm Tu,Ada org lain diduga xda zuriat,Ada yg diduga xckup duit,Ada yg diduga curang,Ada yg diduga kahwin dua tiga..bg sy fasa pertama ni memg mencabar ..sy sndiri pon smpai hari2 ngs kdg² pk Aku je ke Allah bg dugaan mcm ni mcm Tu Ada je masalah dgn suami..asyik bergaduh bertekak mulut Ada je benda xkena..tapi sy bnyk ajak suami berjemaah sama²,lepas solat ngaji sama² pastu saling bermaafan,ape xpuas hati Terus ckp terus depan Mata..sis okay la dpt pegang Fon husband...sy ni bukan stakat fon wasap ke ape ke sy xpenah buka lgsg...tapi satu je sis beruntung sbb husband sis jujur...susah cari laki yg jujur benda dia buat...apa² Pon sis..sis kena kuat jika sis redha and boleh maafkan suami,boleh terima dia semula,kena buat perjanjian antara sis dgn dia untuk Alam rumahtangga akan dtg..tapi kalo sis rasa xboleh terima,xboleh move on ape dia buat sis kena pk jauh...buatla solat hajat mtk suami berubah Dan istikharah mtk segala petunjuk Dr Allah untuk segala urusan rumahtangga sis...sy hnya mampu doakan semoga Allah permudahkan segala urusan sis dunia akhirat ye...🥰☺️

Suami saya pn prnah dolod apps mcm tu dan ya ada jgk chat pmpuan dlm tu, bukan setakat apps game mobile lagend pn ada je chat pmpuan geli2 masa saya dlm pantang, benda tu nmpak simple tp mmg sakit hati gila..lps kantoi saya mengamuk gila smpai abg ipar apa semua dengar.. saya mntak cerai depan dorg jugak.. saya ungkit semua benda yg saya dh brkorban utk dia smpai menangis dia depan fmly saya dan abg dia.. saya pulak sikit pn xjatuh air mata.. saya ckp kau blh pegi mampos dgn cara hidup kotor kau..anak aku punya.. ingat aku heran dgn muka kau tu 😂 tapi niat saya nk gertak je sbb dorg ni mmg kena ajar..biasalah baru kawen dorg ni rasa seakan bujang lg..kena sedarkan dorg ni dh ada tanggungjawab dh.. sebulan jgk saya xbrcakap dgn dia.. lama2 saya bg peluang dan oky balik..alhamdulillah skrg anak dh 4 tahun dan saya pn tgh pregnant anak kedua..agak trauma bila prgnant sbb takot benda sama berulang..tapi suami ckp dia xkan bt dh mcm tu.. saya brdoa je skrg ni moga Allah pelihara rumah tngga saya dari segala keburukan 😭 semoga sis pun dipermudahkan segala urusan..

Suami saya pun sama. Saya sedih dpt tahu suami jenis suka ambil gmbr perempuan secara senyap. Mcm ambil gmbr nampak tetek, bontot. Dah kawin baru saya tahu. Fon dia mmg dia xpernah bagi saya pgg. Semua ada password. Dah kawin dah ada anak baru saya tahu dia suka simpan gambar perempuan. Tgk gmbr lucah. Suka ambil video perempahn secara senyap2 sambil dia luar. Taktik dia dia akan pgg fon letak kt dada camtu. Saya pernah tegur nape pgg fon camtu sbb saya curiga. Nyata betullah apa yg saya pikir. Sedih. Dia jugak ada akaun tumblr. Utk tgk gmbr lucah. Ntah la saya serabut pikir. Xtahu nk luah kat mana. Dia xpernah mengaku dia salah pasal ni. Saya rasa ni dah jadi tabiat dia agaknya. Susah nk berubah. Saya penat n kecewa. Hubungan suami isteri kami ok je. Saya tunaikan apa dia nak. Dia pun ok je dgn ank2, penyayang. Tapi dgn saya, saya dpt rasakan dia jenis cepat marah dgn saya. Maybe sbb sy xberapa lawa mcm perempuan yg dia suka tgk. Isu ni xde kesudahan ye sbb dia xpernah mengaku salah. Sy yg terpksa makan hati. Pikirkan anak2. Saya rasa tak disayangi. Sedih…

Saya pernah rasa apa puan rasa.. Saya dpt tahu pon lepas pantang anak pertama.. Setahun pendam.. Sorok2 sy check phone dy...smpai satu masa saya ada share satu photo dan dy mrh tak bg saya tgk.. Sy kata bkn dy pon sama ke tgk bnde tu.. Terus sy confront dy bgtau apa yg sy tgk dlm phone dy lebih setahun sy makan hati sy kata.. Lps pada tu sy jaga bdn sy layan suami.. Sbb sy fikir sy pon ada slh.. Mungkin suami jd mcm tu sbb sepanjang mengandung anak first smpai anak nk masuk setahun sy jrg layan suami.. Sy bunting pelamin.. So lps sebulan kawin terus lekat & takde rasa nak bersama suami.. Mungkin dr situ slh sy.. Jd sy perbetulkan..dan so far skrg sy tak nampak dh suami tgk bnde mcm tu.. Tatau la kalau belakang sy kan.. Sy cuma mampu berdoa je supaya Allah tetap kan hati suami dr tgk bende2 mcm tu.. Sy pon selalu pesan kt suami.. dan sy maafkan suami.. Sy fikir kebaikan & tanggungjawab yg dy tak pernah abaikan kat sy dan anak.. Semoga urusan puan sekeluarga dipermudahkan.. Aamiin

hm saya faham sangat bila terkantoi suami tengok benda tu 🥲 saya umur 20 suami 44,dia memang jenis tkthu sngat pasal gadget ni satu hri tu saya nk tdur tp ttbe rasa nk check history chrome dia tp saya tk syak apa ii sebab dia boleh dikatakn orng beragama hm tp sangkaan sya salah banyak website tu dia bukak and mostly indon and mlayu smua yang s*x smbil pkai tudung ad stu vid budak 18thun mengigil saya scroll dhla tengah pregnant 😭 seharian saya tak makan saya menangis je bila ingat balik jd hilang hormat jd insecure apa slh kita mana kurangnya kita bila saya bgthu suami dia punya response "ala tengok tu je bukan nya curang" hbis dia tengok badan prmpuan lain tu tak dikira curang ke yg menaikkan nfsu dia selain bini dia as wife kita tk rse dikhianati ke? hm semoga smua wifey kt luar sana tabah.💔

mcm sy dulu puan. lepas seminggu kahwin bru sy tahu dia dating dgn perempuan lain masa sy sibuk duk urus persiapan perkahwinan. patut la sy mtk dia join sekali pergi hantar borg sama² dia taknak. rupanya duk dating dgn perempuan siap shopping bagai lagi. bila sy tahu mengamuk gila la sy. tapi sebab perkahwinan masih bru jd sy maafkan tapi ambik masa berminggu-minggu jugak la. skrg 4 tahun dh layari bahtera rumah tangga. keputusan sy maafkan dia mmg tepat. dia bukan setakat suami yg baik utk sy tapi ayah yg baik utk anak² kami. sy cuma boleh bg pdapat supaya puan lupakan apa yg berlaku. ni dugaan fasa pertama puan. nanti akan ada byk lagi dugaan puan kena tempuh. benda terjadi sebelum puan berkahwin. skrg puan fokus ke depan. doakan yg baik² utk suami puan.

saya tak tahu nak cakap, tapi lelaki zaman sekarang mmg mcm ni saya rasa. kantoi pun sbb app X tak guna ni lah...lepas tu dia mengaku lebih 10x layan pelacur masa pkp. mentang² tak boleh rentas...dia bagi tau pun sebab hidup dia susah & serba serbi tak kena. skrg saya layan dia Sama je tapi extra careful...kami pun masih berhubungan...saya paksa dia buat sampai dia rasa penat & tak larat dah...nak sangat Kan. padan muka! kalau saya rasa nak saya mintak, nak je mintak...jangan bagi muka lagi sis. Kita penat tapi Kita kena buat dia extra penat. time mcm ni sis mintak je mcm²...tapi sebelum tu saya mmg brain wash dia & minta dia bertaubat sungguh²...cinta konon kat kita tapi pi taram pu*i lain! s!@l

ramai ye isteri2 yg berpengalaman suami suka tgk vid tk senonoh and baru2 kawin pula tu .. saya pun tk terkecuali juga hm sedihnya mmg jgn ckp lah waktu tu , cuma saya belajar untuk redha dan memaafkan... tapi tulah yang pelik dan kelakar nye la kann orang lelaki ni kalau dh tgk tu tk reti delete ke apa ke , selaluuuu je kantoi ngn isteri kan ??? mungkin Allah tu mmg nk tnjuk kt kita kot suami kita mcm mana and kita pun sama diuji jgk tahap keimanan and kesabaran so thats why lah para2 suami ni senang sngt terkantoi ngn isteri 😆