Baby Tak Paling Bila Di Panggil

Saya nak tnya lah ibu2 dkat sini ada tak pengalaman mcm saya baby umur 3bulan bila di panggil dia tak tgk kita n mariana apa2 pun dia tak tgk saya ada cuba bagi mainan yg berputar dia tgk skjab n paling tmpat lain.. Pendengaran dia ok sbb ada bnda bising dia akan terkejut.. Baby lebih suka pandang tmpat lain dan senyum..

8 Balas

bab pendengaran at least umur 2 tahun. nurse dkat hospital pesan kalau masuk umur 2 tahun dia tak respond,kena inform dkat hospital/klinik. semua baby baru lahir dorang akan test pendengaran guna alat dorang, situ ada bacaan normal dgn tak normal. klau tak normal sebulan lepas bersalin kena bawak p jumpa pakar, klau tak just pantau sendiri saja..

takpe, baru 3 bulan. tapi klau boleh pngil anak dngn 1 nme. nme pendek dia /nme pnjang dia. supaya dia tak kliru. bukan harini nme aisya, esok farhana pulak.. nme ank sy pendek je, nur fatehah, tiap hari panggil gitu 'nur fatehah'. sbb sy ada pngalaman tngok org pnggil anak mcm2 nme, budak tu pon kdng pndng, kdng buat ttau

3 bulan tu awal lagi sis. Jangan risau. Teruskan berinteraksi dengan baby. Anak saya pun macam tu. Kalau dah 1 tahun lebih tapi panggil2 tak response tu baru kita kena bawa jumpa doktor. Takut autisme

awal lagi sis , anak sayaa da 5bulan panggil pandang kejap jee . kadang kalau die senyum sorang sorang tuh panggil panggil laa sikit sebab baby ni macam macam die nampak .

Normal tu. Perkembangan baby x sama semuanya. Ada lambat ada cepat. Tapi kalau lambat sangat tu kena rujuk dengan pakar la

kalau baby sy panggil guna suara biasa dia jarang toleh, kalau buat suara budak2 baru dia toleh 😂 siap gelak lagi

Xper.. Baru 3bln.. Take time.. Stiap baby, lain2 perkembangan dy.. #TAPSupermoms

mungkin dia amik masa..sbr ea.mommy.. #TAPSupermoms