Pengalaman bersalin czer

Nak tanya ibu ibu yg dah ada pengalaman bersalin czer . Sakit ke semasa operate tu ? Sedar atau tido ? Berapa lama nk ambil masa ke toilet selepas czer ? #firstbaby #pregnancy

6 Balas

sedar atau tidur tu ikot pandangan doctor. doctor yg decide samada full/half bius ikut keadaan patient. kalau xde pape masalah, biasanya mmg half je, sbb doc nak bg chance ibu tgk muka anak lepas dah operate. so kaau half tu mmg sedar la ape yg berlaku dlm OT room tu. mcm pengalaman saya, saya cuma rasa doctor tekan2 perut nak keluarkan baby je. tp xrasa sakit pun. lepas dah bberapa jam operate baru la slowly rasa kaki semua. saya paling xtahan sbb seksa nak bangun n muntah2 lepas operate tu. pastu sbb czer, biasanya nurse pasang urine bag tu and nurse yg tolong tuka maternity pad. dah beberapa jam lepas tu baru dorg cabut and suruh kita try jalan pegi toilet sendiri

pengalaman sya brsalin czer baby first masa tu dokter bagi sya suntikan yg satu badan tu. masa tu sya rasa mcam setengah sadar. sya tau yg dokter tu tngah bedah perut sya ni. tp tak rasa sakit pun 😁msa tu memang rasa mcam tidur. tp tak tidur sbenarnye. yelah antara sedar dan tak sedar 😄lpas dah siap ape semua tu, masa dos suntikan nak habis barulah menggigil sampai bergetar seluruh badan. tambah lagi muntah" sampai 8x. dah lah lapar, suruh puasa 24 jam, tambah lgi muntah tak habis"😄tapi semua rasa sakit tu hilang lpas kita tengok baby yg amat comel 😊tapi apa" bergantung badan masing" jga lah. klau saya ni masuk yg teruk sikit kta nurse masa kt hospital tu 😀

Hi ibu. Maaf sy bru tmmpk post ibu. X sakit ibu. Surat disign ada bgtw yg kita ambil suntikan. Either yg 2 suntikan 1 badan @ stgh bdn. Mcm sy stgh bdn ye. Time tu dlm keadaan sedar. Sy xtaw ibu2 czer yg lain. Tp mcm sy kena masukkn hos kencing. Mmg klu kencing kat ctu je. Then esky.. Doktor tlg utk lepaskan hos tu dr pundi kita. Moga mjwb persoalan ibu. Jg kshtn ibu #TAPSupermoms #TAPactiveusers

pengalaman czer saya, saya kena emergency czer. ambil masa lebih kurang 20 minit untuk czer. saya masih sedar dgn suntikan bius. saya masih boleh tengok procedure czer. boleh rasa org sentuh tapi tak rasa sakit. lepas czer, saya ambil masa lebih kurang 12 jam ke toilet. tapi pastikan you kencing. kalau tak, boleh akibatkan UTI.

Lepas kena bius terus tak rasa apa, sedar2 je dah siap jahit. Lepas dah cabut tiub urinal bag tu baru terasa sakit. Masa nk ke toilet tu seksa sikit sbb rasa tak confident nak turun dari katil, jalan nak ke toilet pun ambil masa sambil pegang perut

Tak sakit. Sedar atau tido tu depend dekat kita sendiri. Macam saya emergency, hari sama pergi hsptl hari sama jugak kena hantar ot, so doctor bagi full bius. Memang saya tido tak sedar pape. Bangun pon 1 jam lepas operation