Pengalaman bersalin czer

Nak tanya ibu ibu yg dah ada pengalaman bersalin czer . Sakit ke semasa operate tu ? Sedar atau tido ? Berapa lama nk ambil masa ke toilet selepas czer ? #firstbaby #pregnancy

6 Balas

sedar atau tidur tu ikot pandangan doctor. doctor yg decide samada full/half bius ikut keadaan patient. kalau xde pape masalah, biasanya mmg half je, sbb doc nak bg chance ibu tgk muka anak lepas dah operate. so kaau half tu mmg sedar la ape yg berlaku dlm OT room tu. mcm pengalaman saya, saya cuma rasa doctor tekan2 perut nak keluarkan baby je. tp xrasa sakit pun. lepas dah bberapa jam operate baru la slowly rasa kaki semua. saya paling xtahan sbb seksa nak bangun n muntah2 lepas operate tu. pastu sbb czer, biasanya nurse pasang urine bag tu and nurse yg tolong tuka maternity pad. dah beberapa jam lepas tu baru dorg cabut and suruh kita try jalan pegi toilet sendiri