Perut Kecik

Nak tanya ibu ibu berapa bulan perut kita mengandung baru nampak besar ?

41 Balas

Sy anak pertama mmg org tak perasan pregnant pon.. Dh masuk 5bulan camtu br nmpk perut sikit.. Anak kedua dalam 4bulan dh nmpk dan punggung lebar sbb girl.. Anak ketiga 3bulan dh xleh zip kain baju kurung.. Kesimpulannya (utk saya) makin byk kali mengandung makin cepat nmpk perut.. Hihi..

sy ank prtama da bole la nmpk sikit . ank ke 2 yg lmbt nmpk . mse kndgn dh 4bln bru naik sikit . da 6bln bru nmpk mcm preggy . xtntu saiz sis . ikot bby dlm perot juga . kdg mula2 xnmpk sbb dy kecik . nt da lame nmpk mcm besa upe ny brsalin bby besa . uhuhu.

btl 2 sis..tp bg sy biar la perut xnmpk..aslkn bby sht..awl2 perut dh nmpk..penat naik trun tgga...nk hdap lg 5 bln..btabah lh..skrg ni pn dh start sakit kt tulang miss V..tmbh2 bila buat kja n trun naik tgga...

saya....4 bulan lebih.. mcm dh terkeluar sikit . tp org xpelik sgt sbb saya mmg muncitt sebelum pregnant 😆😆😆 muncit ada isi ok sikit.. xde la segan sgt bila org tegur berisi 😅😅😅

Depends jugak. Sy ank 1st dah masuk 8 bulan bru org perasan mengandung. Tapi masuk ank keempat second trimester pn dah nampak perut kikiki..

Tu sebap saya tanya sebap anak pertama dan kedua 4 bln dah nampak perut ni anak ke 3 dah 4 bulan tak nampak perut lagi😁

Saya 6 bulan baru mngejut membesar, besar kecil tak kira sis.. Yg penting, berat baby sesuai dengan berat sepatutnya 😘

Sya 6 blan bru jlas nampak prut buncit.. Skrg je sye udh 8 blan org ckap sye bntuk prut 7 blan sbab kecik..

Saya nak masuk 7 bulan baru nampak perutnya membesar 😁😁😁 klu tak perutnya nampak kecik je 😅

sy 7bln baru nmpk cam org prgnat.. tp baby sy 3.7kg masa lahir.. jgn risau,kl kecil snng nk bsalin