Baby dlm perut besar boleh trigger contraction ke?

Nak tanya experinced mommies kat sini, kalau baby besar boleh trigger contraction and ter-beranak awal ke? Sy tadi scan utk 34 weeks baby sy semangat sgt dah 3kg... Sy tanya doktor ada risiko bersalin awal x, dia xjawab, tp kata kat saya xpayah bimbang kalau awk bersalin 35 weeks ni awk cucuk je dexa baby awak insyaAllah xkena tahan pon... Allahu takut pulak bila doktor ckp gitu... Sy mmg dah ada masalah lain kna el czer @37weeks, tp adakah risiko budak gebu dlm perut ni keluar lg awal 😥?

12 Balas

Masya Allah semangatnya baby. Mudahan Allah kurniakan kelahiran yg selamat

xjugak sis. anak sye lahir 40w3days berat 3.93kg 😂😂

3w ago

Alhamdulillah 😭🤲