Ubat

Nak Tanya dekat sni Ada Tak yang makan ubat tambah darah? Boleh ke Kita makan?

Ubat
28 Balas

Saya pernah makan sekali ubat ni, tapi tak boleh nk tahan.. 1 hari terasa loya dan muntah. Jdi saya minta tukar ubat yg lain.

Saya mkn ubt ni juga sis. Skrg mkn 2biji shri. Tips nk lebih berkesan minum skli dgn air limau kasturi tanpa gula. Cuba lah

Mmg perlu mkn tu sis..wlpn rsa nya,Saya try mkn time pagi msti muntah,try mkn mlm tak tdr mlm..nurse tkr muntah br ok..

Saya makan sebab HB saya paras² je. So naj bagi tambah darah kena makan. Alhamdulillah takde side effects dekat saya.

Ubat tambah darah yg kk bagi memang saya tak boleh makan.. Saya makan obimin.. Takde bau macam ubat kk bagi

Boleh... biasany dktor bg atas Sebab ibu kurg darah..dsmping mkn ubat ne cba mkn mknn yg bole tmbh darah..

Klu doktor yg check kita sendiri yg bg ubat tu maknanya ia sesuai dgn keadaan kita sis & selamat

Saya makan obimin leps tu doc bg zincofer tp saya x tahan asik pening jak. Last2 saya mkn balik obimin

4y ago

Assalam.. Saya pun makan obimin tapi karena uda 3 bulan lebih jadi dokter bgi zincofer tapi saya asik pening tak boleh nak buat kerja.. Saya nak balik minum obimin tapi takpe ke ? Sebab baby uda nak 3 bulan lebih..

Apa2 ubay yg nurse bg kat sya msa prgnt utk makan sya akan makan.. Sya x akan skip.makan..

memang kena mkn ubat ni...sy start mkn mula2 pening...loya tapi alhamdulilah lama2 okay...