Ubat tambah darah

nk tanya, kalau makan ubat tambah darah tu en pastu muntah pastu kena makan lagi sekali ke? means nak ganti balik yg dh muntah tu. ke tak perlu?

2 Balas

try makan sebelum tido . cnfrm xmuntah , dulu sy pun mcm gitu juga .. sbb nurse sruh makan pagi masa perut kosong .. sy cakap xleh sbb muntah² , then kita tgok result HB mcm mna katanya .. alhmdulillah maintain 13 ,12

1y ago

saya selalu makan sebelum tido. mmg jarang muntah. mcm 1/2 kali je muntah. tu pon sebab terlalu lama biarkn perut kosong

kalau ikutkan ya. tp nanti bincang la dgn nurse minta tukar ubat lain kalau tak sesuai.

1y ago

saya masih boleh adapt je lagi dgn ubat tu. jrg muntah kalau makan. cuma 1/2 kali je muntah sbb terlalu lama biarkan perut kosong. nnti saya refer dgn nurse balik. terima kasihh😊