Makanan pantang MIL yg masak

Nak tanya dan nak meluah,sy sekarang 32w dan pantang nnt MIL yg jaga sebab mmg duk ngan dia.MIL bagitahu yg pantang nanti dia akan buat makanan ikan bilis sangai,nasi panas dan lada hitam tumbuk shj tanpa kuah untuk dimakan tapi bukan hari2 la menu tu.Apa pendapat ibu2 ya,boleh ke makan lada hitam sbb pernah dengar org ckp x blh makan lada hitam waktu pantang sbb nnt kuning anak tinggi? Sy kalau boleh bab makanan ni takde la nk pantang sgt asalkan makanan yg menyihatkan dan cukup tenaga untuk kita menyusu dan berpantang tapi tu la nak cakap pun tu MIL kan dan husband pun suruh ikut je apa yg MIL masakkan.

15 Balas

Nnt waktu nurse dtg melawat rumah, pesan dgn nurse buat2 nk bgtau apa yg blh dimkn semasa pntg..ckp nurse nk ckp dgn mertua skli.. sy screenshot je apa dr imelda cakap pasal pantang, letak je dkat status ws.. Mcm mna la si ibu nk supply susu yg cukup & brkhasiat utk bby kalau ibu pun makan tak cukup zat.. kalau dia cakap dulu okay je, dulu tu dulu ah.. zaman dh berubah..