Contraction palsu

Nak tanya.. contraction palsu tu rasa dia camne?

8 Balas

entahla sis. sy haritu sakit 5minit sekali. pegi hospital baru 1cm. doc kata contraction palsu. doc suruh dtg bila sakit contraction tu atas dari 30saat. so sy disuruhnya balik. dah balik sakit selang 2 minit pulak. lepas tu pecah ketuban. terus ke hospital smula. mlm tu bersalin dah. nasib la pecah ketuban. klau dok tggu sakit yg konsisten agaknya sy dh terbesalin kt rumah dh.

contraction palsu nie Rasa dia tak consistent, kalau Dalam sejam Ada Rasa 1kali contraction n sejam kemudian takde Tu palsu lah Tu.. contraction sebenar Dalam sejam Ada 2 or 3kali Rasa n berlarutan Makin kerap/kuat sampai tangkap pinggang..

kalau sy dlu dia rsa kot depan perut...dpt kejap2 dn xkonsisten...msa tu 33w.. jdi skali... jdi mcm cramp... kalau yg real dia sakit kuat lama, Dan makin kerap gap antara sakit tu Dan selalu dia sakit belah blkg area pinggang tu...

sy rasa contraction palsu start kandungan 30 weeks. rasa sakit sengugut n mengeras perut. dlm msa stngh jam gitu. msa usia kandungan 39 minggu 4 hari tiba2 rasa nak berak tpi xda rasa contraction rupanya msa tu dah 4 cm bukaan.

bagi saye contraction palsu ni dia mcm sengugut biase,sekejep datang pastu hilang mcm tu je..kalu contraction betul ni mcm sengugut jugak awal awal lah lame lame dia jadi 5 minit 3 minit 1 minit hah gitu..

perut mengeras tp tak konsisten..kalau betul2, rasa mengeras tu dtg sekata, setiap 15minit/10minit/5minit/1minit..1minit tu bukaan da 10cm laa,boleh meneran..

contraction palsu dia x konsisten sakitnya Klau contraction dia lnsung betrusan of pun dlm 5minit balik lagi

rasa sakit yang sama tapi dalam tempoh yang sekejap 5 - 10 minit mcm tu