NAK TANYA.. CONTRACTION PALSU KE??

nak tanya.. contraction palsu tu yg mcm rasa senak/kejang kat perut bahagian bwah dekat ari2 tu ke..?dia dtg setiap 30minit/20 minit mcm tu klu bdiri..,ni dah 35week..kerap pula dtgnya..dah dua hari la kena mcm nie..kdang sakit2 manja mcm tu..tp xslesa la bila bjln mcm org kena sngugut..jalan bhenti kejap..,tu ke nama contraction palsu??

2 Balas

semalam saya ada join Antenatal Class. ada cerita pasal ni . kontraksi tapi tak konsisten , kejap 20min , kejap 10 min, kejap 30min . tu tanda awal nak beranak boleh makan masa 2 3 hari n ibu boleh relax lagi time tu . dikira palsu jugak. tapi bila dah konsisten je , 10 min 10min . ibu kena get ready sebab baby akan keluar dalam masa terdekat even not that Day

yup , false contraction . sy 38week bukaan dh seminggu masih 2cm . kene balik dlu selagi tak turun tanda .