assalammualaikum momy semuaa..

Nak tanya ..bila baru trasa ye gerakan bby? Selalunya weeks kbrapa?

54 Balas

Sy 24w baru terasa betul pergerakan baby..mula2 masa 16w curious jga mcm mna gerakan baby..sbb tnya kwn2 ada yg 18w rasa sudah..risau jga sbb bila nurse n doc tnya blum rasa apa2..bila rasa sendiri rasa excited..😍

Nak tanya, macam mana rasa baby gerak tu? Saya sekarang 17w, rasa perut tiba-timbul je. kalau usap-usap, lembut balik. 😅 maaf la, 1st time.

5y ago

thank youu. dah try tadi. memang dia. bulat comell je dia timbul

19week sy dpt rasa tendangan baby👶😍.. Tapi xsama semua org.. Ada yg cepat ada yg lambat.. Ikut ketebalan perut masing2😄

Tengok pada seseorang juga sis, x smua sama... Sya dlu anak pertama 25w baru dapat rasa, yang kedua ni 18w dah boleh rasa

Perut makin besar tp belum rasa kick dia 😅 nak 20w dah ni. Rasa sebab ruang dlm perut banyak so lambat sampai hehe

Sy pn x sbr nk rs pergerakan baby. Nk bg kakak baby ni pgg n rasa. Sbb hari2 kakak cium perut mamanya. 🙊

Saya minggu ke20...kali pertama rasa utk anak pertama, perasaan tu mmg ssh nk dibayangkan ,seolah tak percaya.

Depend atas mommy juga... Sya nk msuk 4 bulan lebih bru tau beza pergerakkan... Sbb 1st time juga..

Sy start 15 weeks mcm dah rasa geli2 dkt perut..lg2 dkt area pusat tu..kalau time malam lg kerap 😂

Sya skrg dah rasa pngerakkan skit2.. Mgeras.. Mnanti wktu utk rasa tendangan bby jer plak.. 🥰