scan slps 28 weeks , next scan pula bila ye ?

Hi momy , skg saya 31 weeks , next scan slps 28 weeks bila ye ? Sb saya ada tanya nurse tp waktu tu dia busy , then terus lupa nak tanya semula .

7 Balas

Saya masa cek up dan scan 28w dgn dr hari tu, dr inform ke sy yg masuk 3rd trim ni dr akan scan sebulan sekali dah.. Masa 1st trim dan 2nd trim hri tu dua bulan satu kali.. Jadi appt scan saya seterusnya adalah masa 32w..

Sy pula kt Kk ms mula2 buka buku scan pertme. 2nd ms 20 weeks. Yg 3rd ni nnt ms 30 weeks. Skrg sy 29 weeks stu minggu lagi.

Next scan biase nye nanti 32weeks. Sebab sy pun mcmtu. Skrg 28weeks

kalau kk, next scan masa 40w je kalau belum bersalin.

1y ago

Oh okay2 terima kasih ya

kalau kk sy last scan 28w next appt scan 36w

1y ago

Sama mcm kt kk tmpt sy

kk tempat saya 28weeks & 36weeks

36 week