Nama anak

Hi nak tanya, biasa nya cari nama anak refer buku atau google je?

10 Balas

Hi sis, boleh je nak refer buku/google. Mana2 okay 🙂 bab cari nama ni kan, bagi saya fleksibel janji ada makna/panggilan yang baik dalam Islam. Macam pengalaman saya, saya berkenan dengan nama tu, dan minta restu Habib. Habib pun on dengan nama tu, Alhamdulillah. Elakkan nama yang terlalu panjang ya sis, semoga Allah mudahkan urusan 🙂✌🏻

https://muslimnames.com/baby-girls/ Sy cari kt sni.. Bagus sbb ada ejaan arab utk kita xsalah pronounce..

Boleh juga puan type di bahagian carian apps kami ni dengan 'Nama anak' nanti akan keluar🥰

saya pilih nama ikut pada salah silah keluarga nabi muhammad s.a.w

google je sng..cri nama ank dalam islam.. siap ada maksud lg..

pilihan sy. nama dari para nabi, sahabat dan al quran.

buku nama2 Islam dgn maksudnya

sy refer buku

both blh

both❤