baby

nak tanya bahaya tak untuk baby ,sebab semalam scan doktor cakap dia xnampak cuma nampak katung saja tapi doktor sebelum ni cakap nampak ? ada yang mempunyai masalah yang sama ke? atau ada nasihat ?

14 Balas

16 week baru nampak sis..

Mungkin awal lagi sis..

Kena repeat scan lg..

Klu nak tenang kan hati, better try p scan tmpt lain unless u nak tnggu 2minggu lg. Time tu i dlm 10wks kot. Doc ckp kantung ada tp baby makin x nampak n mngecil xda perkembangan, better klu cuci or biarkan jatuh sndiri. Lg2 nie pregnant first jantung dgr doc ckp bgitu pun nak pitam dah, blk rumah nangis jer i dpt buat. So husband decide nxtday nak pgi buat scan 3d tmpt lain utk sah kan btul2 baby xnmpk or dah xde heartbeat. So lps pgi cek tu syukur baby masi ada n decide maintain tmpt cek up baru. Now i dah pregnant 34wks.

5y ago

Sis.. kenapa ada doc yg cakap suru cuci terus ye? sy hari tu pun mcm tu jgk, doc ckp kantung kosong baby tak develop, tp sy mnta masa lg 2minggu utk repeat scan.. prgnant bru 7 minggu.. tp doc awl sgt ckp sy missed miscariage..😞 risau pulak lepas 2 mgu ni tak nmpk ..huhu