Baby kenyang minum berapa oz

Nak tanya baby sebulan selalu minum susu berapa oz ya utk dia kenyang ? Sebab tiap kali nangis saya bagi dia susu then dia minum tapi lepastu mesti dia muntah. Kadang2 tak sampai 1 jam tapi baby minum 4oz

5 Balas

sebulan minum dlm 2.5oz gap 2-3 jam. klu awk bg 4oz mmg la muntah sbb perut dia xdpt tampung..susu fm lambat hadam, xsama mcm susu bdn. ank sy 3 bln baru blh masuk 4oz..tu pun kdg jeluak juga..turun sikit 3.5oz nb nangis bkn sbb lapar je. perut kembung, pampers penuh, bdn xselesa.