Menyusu badan

Nak tanya, baby menyusu malam sampai umur brape? Mommy boleh share pengalaman?

9 Balas

anak 1st sy kalau susu badan sampai setahun 2bulan. mlm mmg dia auto jaga nak susu. lepas tu stop sbb doctor advise. continue susu fm pon still jaga mlm nak susu. sekarang dh 2tahun++ malam still berjaga dlm 2@3x utk minta susu. adik dia pula skrg 7m++ still berjaga nak susu.

ank sy mnyusu smpai umur 2 tahun 1 bulan. tp biasanya bila ank dh start mkn esp ms dh umur 1 tahun lebih dkt 2 tahun dah jarang mnyusu waktu mlm..nk tdo br dia nyusu..lepas tu tdo smpai pg..pape depends pd ank bgaimana ketika itu...

Anak saya 2 tahun sis. Lepas baby 2 tahun tu barulah saya dapat nikmat tidur malam. Walaupun siang dia makan dah kenyang, tapi malam malam still nak mengempeng.

Anak umur 1y++ dah tak bangun mlm susu. Before dia tido make sure bg mkn kenyang2. Siang pun jarang minta susu klu dia dah mkn. Maybe depends jugak pada anak masing2 lain

Tengok demand anak. Anak saya 1 tahun 4 bulan masih demand susu waktu mlm. Mudahan sehingga umur 2 tahun je. 🤲

depends on baby. ade bby yg df sampai age 2y and ade jugak jenis yg buat mak dia mcm pacifier sampai 3y.

9mo ago

tu sbb ckp die buat mak die sebagai puting kosong.

anak sy 13 Bulan lebih Masih menyusu time malam.. smpai dia 2 tahun rasa ok..

Sy smp ank cerai susu, lps cerai susu ank dh tak susu mlm. Lebih kpd nk mkn.

ikut baby lh.. sebaiknya sehingga 2 tahun