Ikhtiar untuk hamil anak ke 2

Kebiasaannya baby menyusu sampai umur brape ye susu badan? Sebab saya rasa nak anak lagi dan saya terlalu pikirkan anak saya yang skrng bru nk masuk 8 bulan, mungkin umur dia 2 tahun dah blh buat perancangankann, ikhtiar tak salahkan 😊

1 Balas

Seeloknye sampai baby umur 2 tahun untuk susu badan. Boleh je tu pn. Seeloknye doktor pun akan sarankan gap anak umur 2 tahun untuk pregnant balik if cesarean anak yg 1st. Pendapat sy pun, kalau bersalin normal pun better gapkn anak umur 2 tahun. Pn lebih bersedia dr mental dan fizikal. Anak 1st pun dah besar sikit x de semua nk depend pada kita saja. Apa2 pun terpulang pd pn yea.