Awal pregnant

Hi, nak tanya apa eh cara untuk hilangkan mual loya pagi² and nak bg bertenaga sikit. Sekarang selera makan pun takda. Baru 6weeks. Takda tenaga nak pegi keje hari² ?

10 Balas

amalkan makan buah jambu.... ilangkan mual kne makan kerap tp sikit2.. saya awal hamil sampai 3 bulan muntah2 alah bau smua... bgn pagi muntah makan muntah... jgn makan pedas sis.. kdg perut xblh terima sambal2 smua.... amalkan makan sayur bendi kentang elok rasa lega sikit....

4y ago

Oh makan jambu ye? Terima kasih sis 💕

Hi sis, di awal kehamilan memang akan rasa kurang bertenaga n mual2..banyakkan berehat n jangan push sangat..utk hilangkan mual2 boleh try kemam gula2 lozenge herbs, insya allah kurang rasa mual tu..yang penting, makan dalam kuantiti yg sikit, tapi kerap

4y ago

Gula gula ye sis. Tq sis 💕

Saya alhamdulillah baru 7week . Mgu lepas mabuk teruk . Tp kene paksa jugak mkn . Sy mkn honeystar . Pstu lama2 hilang mual . Kadang tu sbb perut kita kosong tu yg muntah2 . Cuba la mana tahu berkesan . Dah 3hari tak muntah2 dah .

4y ago

Tq sis 💕

Mual.. Tahan jee.. Kalau nk suppliment boleh try shaklee peppermint ginger.. Hormon ibu hamil mmg cmtu.. Kalau xmabuk.. Bby bahaya.. So bila mabuk2 tu bby insyaAllah brkmbg sihat

4y ago

Ohh mcm tu ke? Tq for the info and suggestion ❤️

Minum air suam letak honey & lemon. Or minum fibre drink kurangkan lapar n beri tenaga.sy jual n consume fibre drink y kat bawah ni..Mmg elok sgt2 #sempatiklanlagi😂😂

4y ago

RM 150/box..Dalam ada 15 sachet

Saya makan tembikai setiap pagi untuk hilangkan morning sickness😃 Tapi saya 9 bulan alahan🤣🤣moga sis tabah dan terus bertenaga 💪🏿

4y ago

Dari awal ke sis amalkan tu?

Makan buah oren sis. Sehari amik 1biji. Vitamin pon tinggi.... 😍

Makan buah buahan..pisang tembikai mangga masak😋

4y ago

Asam boleh makan tak?

Saya mkn buah oren...tu je boleh bagi tenga..

4y ago

Setiap hari ke?

Jangan perut kosong, kene mkn sis..

4y ago

Tapi xd selera pagi2 tu 😭