Susu formula

Hi nak tanya, anak saya setahun 8 bulan. Saya bagi dia susu formula 3/5 oz. Boleh tak nak kekalkan banyak oz tu je. Sbb kalau boleh saya nak dia more tu makan dari susu. Tapi tu la makan pun tak seberapa skrg. Susu pun kekadang susah nak tgk dia minum sampai habis. Buat 5oz, 1 oz pun belum tentu hbis. Skrg ni saya buat dia 3oz je.

6 Balas

Anak dah setahun lebih. Makanan utama bukan susu dah. Dia minum setakat dia nak je. Awak pelbagaikan makanan yang awak bagi kat dia. Baru dia minat nak makan

Haih macam anak saya pulak. Susu tak berapa minum 3-4oz saja. Makan pun tak banyak. 1 tahun 5 bulan baru 8.7kg.

takpe je, lagipun umur 2tahun dah takyah susu langsung pun takpe

haah ikut demand tp kalau rs anak kurg susu boleh lebihkan makan sikit

sye rse ok je.. ikut demand anak..

haah