8 bulan 4 oz formula setiap 4 jam tidur malam

Baby dah 8 bulan, makan solids 2 kali sehari tapi sampai sekarang masih nak susu formula setiap 4 jam termasuk waktu tidur. Macam mana nak henti susu waktu tidur ya? Dia macam alarm clock setiap 4 jam mesti nak susu. Kalau bagi 5oz dia tak habis, 4oz saja dia nak. Saya cuba tangguh dengan bagi pacifier sampai 5 jam pun 4oz saja yang dia nak.

5 Balas

x perlu stop, walaupun dy dh start mkn bby tetap perlukan susu untuk calsium dlm tubuh bdn dy lgi2 waktu umur dy kecik ni..sbb nnt dh bsr dy x nk susu dh lg susah x psl kurang calsium

baby 8 bulan masih perlukan susu sis.. even ank sy 1 tahun setengah masih bangun sekali or dua kali waktu mlm utk minum susu..

Jangan stop sis. Kesian baby lapar. Itu cue/demand baby untuk susu. Sis kena follow demand baby.

Xblh stop susu secara mendadak sis.. lg pun umur anak baru 8bulan.. masih lg kena menyusu..

ank sy 2 tahun pun masih minum susu

1y ago

waktu tidur pun minum lagi ke? atau sebelum tidur and lepas bangun saja minum?