Makan zincofer pagi , ptg sakit perut

Nak tanya agak2 saya sakit perut sebab zincofer ke ye ? Saya dah makan 3 hari ... ptg je tiba2 sakit perut sangat ... dah pergi tandas membuang .. skrg perut tk selesa ... makanan saya hari2 sama , nasi berlauk .. check up lambat lagi nak tanya pasal ubat ... tpi rasa mcm nk cirit birit je ptg ni... patut ke saya try makan lagi esok,kalau kesan masih sama baru tukar ? Atau benti makan terus n tukar maltofer ? Nurse saya mmg ada kata stengah org tk serasi ,boleh beli ubat lain di farmasi . Korang buat apa bila rasa ubat tak serasi ? Terus tukar atau try lagi , bila confirm baru tukar? Btw hb saya tak low just nurse bgi ubat ni sbb saya takde apa apa2 supplements

2 Balas

mungkin timing sis makan zincofer tu tak ngam dgn sis.. mcm sy makan zincofer sebelum tido, so far alhamdulillah okay xde masalah.HB pun okay. latest bacaan HB sy 12.

Baru sehari kan? Try amik 2-3 hari dlu boleh jadi masalah dkt makanan, if x ok bleh cuba amik iberet if sblm ni hb low